½eller 1 dl vand – ½ dlhvis det er frosne rabarbere, 1 dl hvis det er frisk rabarbere.
250gsukker – eller mere afhængig af rabarbernes syrlighed
Et par små stykker citron – økologisk
½vaniljestang
atamon
Sådan gør du
Skyl rabarberne, og skær dem i mindre stykker – sådan ca. 2-3 cm – hvis ikke de er frosne, for så har du forhåbentlig skåret dem.
Kom vand i en gryde sammen med sukker, citron og rabarberstykkerne.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
Kom både vaniljestang og -korn ned i gryden, og bring hele herligheden i kog.
Skru ned for varmen, og lad det simre under jævnlig omrøring, til det har den rette konsistens. Bliver det for tyndt, kan det jævnes med geleringspulver, kartoffelmel eller majsstivelse.
Smag til.
Tag gryden af varmen, og kom evt. lidt atamon i.
Hæld marmeladen på skoldede, evt. atamonskyllede glas, og luk for dem.