Snit hvidkål fint – i tynde strimler og uden stokken. En gammeldags ostehøvl er god at snitte kål med.
Drys med fint salt, og fordel det godt over al kålen, og lad det trække i ca. 15 minutter, til kålen bliver blød og falder sammen. Det nedbryder cellevæggene og trækker vandet ud af den og gør den mindre knasende at tygge i.
Kog imens en sirup af hyldeblomstsaft og revet skal af citron. Det tager ca. den samme tid, som saltningen af kålen. Siruppen skal have den tykkelse, sirup nu engang har.
Skyl saltet af hvidkålen, og pres alt vandet ud af den.
Vend kålen med siruppen. Hvis kålen er for kold, har siruppen tendens til at størkne og blive til karamel, derfor skal kålen have stuetemperatur.
Nu er hvidkålssalaten færdig og klar til at blive serveret og spist. Men den bliver ikke ringere af at trække, hvis du har andre ting, du skal have tilberedt, før maden er klar.