Klargør den ved at fjerne tykke ribber og visne stykker og hakke den groft.
Kom grønkålen i kogende vand, så det lige dækker, og lad det koge 3-4 minutter.
Hæld vandet fra – gem 1 dl – og brus over med koldt vand, som også hældes fra.
Lad grønkålen dryppe af i et dørslag eller i en sigte.
Opvarm kogevand og mælk i en gryde.
Rør imens en smørbolle af smør og mel, til det er fast og sammenhængende – det er nemmest ved nærmest at mose smør og mel sammen med en gaffel.
Jævn den kogende væske med smørbollen, og lad det koge godt igennem – sådan en 7-10 minutter.
Smag til med sukker, eddike og salt, og kom grønkålen i.
Kog op, og smag til igen.
Sådan gør du med frossen grønkål
Varm mælken op – ingen vand, der er vand nok i den frosne grønkål – under omrøring.
Skru ned for varmen, kom den frosne grønkål i, og lad den tø op i mælken ved svag varme.
Lav en smørbolle af 40 g blødt smør og 4 spsk. mel – se ovenfor.
Kom smørbollen i mælken, og jævn.
Kog op, og lad det hele koge i 7-10 minutter.
Smag til med sukker, eddike og salt.
Noter
Tip: I stedet for sukker og eddike kan du bruge lage fra syltede agurker, asier eller lignende. Det er perfekt til tilsmagning af sovs, stuvning og lignende.