Gnid stegen godt ind med groft salt over det hele og godt ned mellem ridserne.
Læg den saltede steg i en plastikpose beregnet til fødevarer, og lad den salte i 6-8 timer.
Brun stegen af på alle sider over direkte varme.
Steg stegen videre over indirekte varme i 15 minutter. Den skal ligge med bunden på risten og fedtlaget opad. Det skal den hver gang, du lægger den på risten.
Tag stegen af, og lad den hvile i 15 minutter – pak den ind i et viskestykke, så den holder på varmen uden at stege videre, og så der ikke kommer dyr osv. i den.
Læg culottestegen tilbage på grillristen, og lad den igen grille i 15 minutter.
Tag den af, pak den i viskestykket, og lad den hvile i 15 minutter.
Steg den nu for sidste gang i 15 minutter ved indirekte varme.
Tag den af, pak den igen ind i viskestykket, og lad den hvile i mindst 15 minutter. Der sker ikke noget ved, at der går op til ½ time, før du skærer den i skiver.
Noter
Culottesteg smager godt med flødekartofler eller pommes frites og bearnaisesauce samt dampede eller grillede grøntsager.