Jeg har her valgt at bruge frisk frugt – jordbær, solbær og ribs. Så har jeg pyntet med en kvist grønt, men det er mest for øjets skyld, vi spiser jo også med øjnene.
Opblød husblassen ved at komme den i koldt vand i ca. 5 minutter.
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og varm dem op sammen med 40 g sukker (bemærk kun halvdelen af den angivne mængde sukker), fløden og den halve vaniljestang. Rør hele tiden. Varm op til lige før fløden koger.
Vrid husblassen, og smelt den i den varme fløde, rør imens. Lad det hele stå og køle lidt af, og si det herefter.
Fordel panna cottaen i 4 glas (som kan tåle varmen), dæk dem til, og sæt dem på køl, til panna cottaen er stivnet – minimum et par timer.
Skær 250 g af jordbærrene i mindre stykker, og drys resten af sukkeret over, og lad dem stå og trække, mens panna cottaen stivner. Blend jordbærrene, når panna cottaen er stiv, og fordel mosen på de fire panna cottaer.
Skær resten af jordbærren i halve og kvarte, og fordel dem i glassene sammen med ribs og solbær. Pynt til sidst med en kvist grønt i hvert glas.
Noter
Tip I: Du kan lave panna cotta i forvejen. Opbevar panna cottaerne i køleskabet, til de skal spises, men vent med at pynte dem med den friske frugt til lige inden serveringen.Tip II: Du kan også lave panna cottaer i forme, så du vender dem ud på en isasiet og pynter dem med kompot, frisk frugt eller lignende. Skyl formene i koldt vand, inden du hælder panna cottaen i, så er de nemmere at få ud af dem.