Denne opskrift er passer til ca. 15-16 fiskefrikadeller – så der er i hvert fald nok til fire normalt spisende personer.
Fiskefarsen må gerne hvile længe – ca. et par timer. Så husk at gå i gang i god tid.
500grå fisk uden skind og ben – jeg brugte slethvar, men har også med godt resultat med kuller og torskefilet. Du kan også blande forskellige fiskearter
2dlfløde – eventuelt mandlavningsfløde hvis du vil spare på fedtet
Andre krydderiersom for eksempel løg, paprika, karry – jeg bruger gerne løg, men krydderier kan helt udelades
Lidt hakket grønt – jeg kom purløg og persille i men det er helt op til dine smagsløg
Smør eller olie til stegning
Salt og peber efter smag
Sådan gør du
Skær fisken i passende stykker, og blend den sej jog tæt med lidt salt.
Rør fiskefarsen jævn med fløden.
Rør ægget i farsen.
Krydr med salt, peber, muskat og evt. andre krydderier.
Nu skal farsen hvile køligt. Så låg eller husholdningsfilm over skålen og ind i køleskabet i en 1½ times tid eller mere. I den tid kan du jo evt. gøre dit tilbehør klar.
Tag fiskefarsen ud af køleskabet, og tilsæt hakket grønt, og bland det godt.
Varm fedstoffet på panden.
Form farsen til fiskefrikadeller, og steg dem ved moderat varme i 6-7 minutter på hver side til de er gennemstegte.
Nu er der bare tilbage at kalde til bordet og servere med dit lækre tilbehør.