Jeg har næsten altid pølsehorn i fryseren. Så er der altid noget nemt, hvis ungerne skal have noget ekstra lækkert i madpakken, eller hvis der kommer uventede gæster til middag – pølsehorn kan nemlig også spises som tilbehør til f.eks. en gulerodssuppe, så den mætter endnu mere.
600gmel – jeg har brugt 400 g hvedemel og 200 g grahamsmel, men du kan også bruge rent hvedemel, et andet blandingsforhold eller andre meltyper
1tsk.salt
24pølser s– hvis du vælger nogle meget lange, kal de nok skæres over. Jeg har brugt pølsehornspølser
Ketchupsennep, remoulade, dressing, ost eller hvad du føler for – til denne portion lavede jeg fire med ost (skimmelost), fire med ketchup, fire med sød sennep, fire med stærk sennep og otte uden noget som helst.
Sådan gør du
Rør gæren ud i det fingervarme vand.
Bland mel og salt, og rør eller ælt det sammen med vand og gær.
Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. ½ time.
Tænd ovnen på 180° C – gerne varmluft.
Del dejen i tre lige store kugler.
Rul hver kugle ud – en efter en – til en stor cirkel. Ca. midt imellem en hel og en halv cm i tykkelsen.
Skær cirklen ud i otte trekanter ved først at skære den over på midten den ene vej og på midten den anden vej. Og derefter diagonalt midt imellem de første snit.
Læg nu en stribe ”vådt” – eller lad være, hvis du vil lave dem helt neutrale – på det bredeste stykke af hver trekant.
Placer en pølse samme sted, og rul dejen om pølsen fra bunden af trekanten til spidsen. Pølsen må gerne titte ud i begge ender af pølsehornet.
Så lægger du pølsehornene med sammenføjningen nedad på bageplader – der skal nok to styks til – beklædt med bagepapir, og pensl dem med vand.
Bag dem i ovnen i 20-25 minutter, til dejen er gennembagt.
Noter
Tip: Hvis du kommer forskelligt indhold i, så skriv på bagepapiret, hvad der ligger hvor, og – hvis de skal fryses – kom dem i poser, der er mærket, så du kan se hvad de indeholder.