Det er det, jeg har gjort i den bønnesalat jeg har lavet her. Du kan såmænd sagtens bruge andre typer af bønner – kidneybønner eller f.eks. almindelige grønne bønner (haricots verts). Men denne variation er særdeles lækker.
150-200gedamamebønner – jeg køber gerne de frosne, kogte, pillede, men du kan sagtens selv koge dem i bælg. De skal bare have et minuts tid, men det er hurtigere mums at købe dem pillede
1bdt.friskegrønne asparges
1bdt.radiser
Frisk rucolatimian, oregano eller hvad du nu kan lide af grønt
100gblød mozzarella – eller gedeost eller en anden blød ost. Feta kan også bruges
lidt ristet bacon
Sådan gør du
Hæld kogende vand over de frosne edamamebønner, og lad dem stå et minuts tid, inden du hælder dem i et dørslag og lader dem dryppe af.
Knæk den nederste træede del af de grønne asparges. Skyl aspargeserne.
Skær aspargeserne i passende stykker – 3-4 cm eller lignende.
Blancher aspargesstykkerne – kom dem i kogende vand i et mintuts tid, og overhæld dem straks efter med koldt vand – og lad dem ligeledes dryppe af.
Skyl radiserne, skær top og bund af, og skær radiserne i fine skiver.
Skyl rucolaen, og dup den tør, eller slyng den i en salatslynge.
Skær mozzarellaen i ukurante bidder.
Bland nu bønner, asparges, radiseskiver og rucola, og top til sidst med mozzarella.
Hvis du synes bønnesalaten lige skal have et ekstra pift, så knus ristet bacon, og drys over.
Bønnesalaten kan du servere til f.eks. en god dansk hakkebøf, eller du kan spise den som en selvstændig ret med en skive af verdens bedste brød til.