Du skal være meget varsom, når du bager dem. Der er meget væske i champignoner, og render det hele ud under tilberedningen, bliver de ikke så pæne at servere.
12hele friske – og gerne store – champignoner. På billedet er brugt brune champignoner
1spsk.vegetabilsk olie – f.eks. olivenolie
1spsk.finthakket hvidløg
200gsmøreost
½-¾dlrevet parmesanost
¼tsk.stødt sort peber
¼tsk.løgpulver
¼tsk.stødt cayennepeber
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175° C.
Rengør champignonerne med et fugtigt stykke køkkenrulle eller med en pensel. De må ikke blive gennemblødte.
Bræk stilken forsigtigt af, så svampen bliver hul.
Hak stilken fint – efter evt. rod er fjernet.
Varm olien ved medium varme i en pande, og tilsæt hvidløg og champignonstilk, indtil al væske er væk – pas på ikke at branke hvidløget.
Sæt panden til side, og lad det køle af.
Rør flødeosten sammen med champignon og hvidløg, når det er kølet af.
Tilsæt parmesanost, peber, løgpulver og cayennepeber, og rør godt.
Fyld champignonerne med ostemassen.
Sæt de fyldte champignoner på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag de fyldte champignoner i 20 minutter, til de er rygenede varme, og der begynder at komme en anelse væske under. Så er det bare ud med dem, og så er de spiseklar.