Du kan nok regne ud at chokolade med chokolade på kan gå hen og blive en sød – om end lækker – affære, derfor behøver kagerne heller ikke at være ret store. Det tager lidt tid at lave, fordi de skal stivne, og stivne, og stivne – ja, flere gange. Men det er til gengældt nemt at lave den lille, søde himmerigsmundfuld.
Kom den knækkede chokolade i fløden, og lad den smelte under omrøring.
Lad det hele simre ved svag varme i ca. 5 minutter.
Tag gryden af varmen, og sæt cremen i køleskabet tildækket, til den stiver – det tager ca. 3 timer til denne portion.
Pisk cremen op, og fordel den på den flade side af makronerne, så den går op i en top.
Sæt kagerne koldt igen i nogle timer – eller i hvert fald en time – til cremen har sat sig.
Smelt resten af chokoladen over vandbad, og pensl eller smør den på chokoladecremen.
Stil igen kagerne koldt, til de skal spises – gerne til næste dag.
Sarah Bernhardt kager serveres kolde.
Noter
Tip 1: Laver du en større portion, tager det længere tid for cremen at stivne. Hvis du vil undgå det, så del den op i to portioner, inden du sætter den på køl.Tip 2: Du kan også smøre kagerne med smeltet, lys mælkechokolade, eller du kan lave chokoladecremen med lys mælkechokolade, og stadig overtrække med mørk chokolade.Tip 3: Har du mikrobølgeovn, kan du smelte chokoladen i den, men husk, at den ikke må blive for varm – aldrig over 34° C – for så bliver den grå og kedelig, og får heller ikke det dér lækre ”knæk”.Tip 4: Opbevar kagerne i køleskabet, hvis de ikke skal spises med det samme. Jeg har hørt, at de faktisk kan fryses og tages op ½ time før, de skal serveres, men jeg har ikke prøvet.Skal der en lille én til, når kagerne skal spises, så prøv med en Ruby Port eller en Tawny Port.