Min opskrift på skipperlabskovs er måske ikke helt traditionel, for mange bruner kødet til at starte med. Det gør jeg ikke. Jeg koger kødet og sparer derved lidt på fedtet.
Kødet lægges i en gryde og dækkes med vand. Læg låg på gryden, kog op, skum for urenheder, og lad det koge en time.
Skræl imens kartoflerne, og skær dem i tern.
Pil også løget, og hak det.
Når kødet har kogt en time, tages gryden af varmen, og det hele står koldt så fedtet stivner på overfladen. Fjern fedtet.
Skær kødet i store tern. Fjern evt. fedt.
Kom kød, løg, kartofler, laurbærblade, salt og peber i gryden, og tilsæt noget af den bouillon som kødet blev kogt i. Det skal kun lige knap dække.
Kog nu under låg i ca. 1 time, til kartoflerne er kogt ud og har jævnet retten. Synes du stadig labskovsen er meget våd, kan du koge videre under låg i ½ times tid.
Tag gryden af varmen, og skær evt. smør i terninger, og pisk dem i retten lidt ad gangen. Dette punkt kan udelades.