Spinatroulade har intet med stuvet spinat at gøre. Den bliver selvfølgelig stadig varmet – ellers burde du heller ikke spise den – der gælder de samme regler for frossen spinat som for al anden tilberedt spinat. Det kan du læse mere om under opskriften.
Tag spinaten op af fryseren, og lad den tø. Det er smartest at få det gjort i god tid – f.eks. fra morgenstunden af.
Tænd ovnen på 200° C.
Del æggene – blomme for sig og hvide for sig. Blend den optøede spinat med smør og æggeblommer, og tilsæt muskatnød, salt og peber.
Pisk æggehviderne stive, og vend dem i spinatblandingen.
Bred spinat-”dejen” ud i ca. ½ cm tykkelse på et stykke bagepapir smurt med smør og lagt på en bageplade. Bag spinatbunden i ca. 10 minutter.
Skær imens laksen i mindre stykker, og hak dilden.
Bland flødeost og cremefraiche, tilsæt laks og dild, og smag til med salt og peber.
Tag spinatbunden ud af ovnen, og dæk med et fugtigt viskestykke, og lad den stå, til den er kølet en smule af.
Vend den nu med bunden opad over på et nyt stykke bagepapir eller på husholdningsfilm, træk det øverste lag bagepapir af, og fordel laksefyldet på spinatbunden. Læg det ikke for langt ud til øverste og nederste kant.
Rul nu fra bunden og opad til en roulade. Pak spinatrouladen ind i papiret eller husholdningsfilmen, og læg den på køl i mindst tre timer, men gerne natten over.
Skær spinatrouladen i skiver, og anret som ønsket. Servér evt. med kaviar og citron og et godt brød