Til gengæld er det nemt at lave ugali. Den består kun af to ingredienser. Du skal bruge ca. dobbelt så meget vand som hvid majsmel. Så hvis du bruger 2 dl majsmel, skal du bruge 3-4 dl vand. Massen skal have en tykkelse, så du med hænderne kan forme den.
Skru derefter ned til medium varme, og tilsæt majsmelet lidt ad gangen under konstant omrøring. Du kan bruge en ganske almindelig grydeske af plastic, men det virker mere korrekt at bruge en træske – vi er dog trods alt i Afrikas køkken.
Rør rundt til melet er opløst og har absorberet vandet. Husk at blive ved med at røre rundt, indtil du har en stiv majsbolle.
Lad nu gryden stå på kogepladen i et minut. Rør herefter. Lad den igen stå et minut, og rør efterfølgende. Fortsæt sådan en 4-5 gange i alt, til ugalien begynder at lugte som brændt popkorn. Vær ikke bange for, at det brænder på, for det gør det. Det er sikkert som amen i kirken.
Når duften – eller lugten – af brændt popcorn breder sig, former du en rund bolle af ugalien og lægger den på en tallerken eller i et keramikfad.