Camembert er en tyk, rund ost, som er god at panere og stege. Det bliver også kaldt friturestegt camembert, friteret camembert eller camembert frit. Kært barn, mange navne. De kan købes paneret fra frost, men du kan også selv panere osten og få et endnu bedre resultat.
Hæld raspen op i en anden tallerken eller på et stykke madpapir eller lignende.
Vend osten i ægget, så i raspen, så i ægget og så i raspen igen. Altså det der kaldes en dobbeltpanering.
Læg osten på en tallerken, og sæt den ind i køleskabet i ½ times tid, så paneringen får sat sig godt.
Varm olien op til 175° C. Har du ikke et termometer, så prøv at komme et lille stykke brød eller enden af en tændstik – den uden svovl – ned i olien. Syder det rundt omkring det/den, og/eller bliver brødet gyldent, så er olien varm nok.
Kom osten ned i olien ved hjælp af en hulske, og steg den i 5 minutters tid. Vend den om, og steg i endnu 5 minutter.
Tag osten op, og læg den på fedtsugende papir – f.eks. et kaffefilter eller et stykke køkkenrullepapir.