Flødekartofler er bare herligt tilbehør til rigtig mange retter. Og det giver lige kartoflerne et pift op ad. Det er kartofler i festtøj. Og serverer du en ret uden sovs, så kan flødekartoflerne bidrage med lidt at dyppe i. Æaver du flødekartofler i airfryer, tager det væsentligt kortere tid end i ovnen.
Skræl – eller skyl, hvis skrællen ikke er for grov eller grim – kartoflerne, og skær dem i tynde skiver på den korte led.
Spray et ovnfast fad, der passer i din airfryer, med lidt olie – ikke ret meget.
Læg kartoffelskiverne taglagt i fadet, og krydr dem med salt og peber.
Hæld fløden over skiverne, og drys med revet ost.
Forvarm airfryeren til 180° C, sæt fadet i airfryeren, og lad det stå et par minutter, så osten begynder at sætte sig.
Tænd airfryeren på 180° C, og giv flødekartoflerne 35-40 minutter, til de er møre. Tiden kan variere afhængig af hvor tykke kartoffelskiverne er, og hvor meget de ligger i lag. Stik i dem med en kødnål for at mærke, om de er færdige.