Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Gammeldags fløderand – opskrift
Hvis du køber en fløderand færdig, så får du den på frost i en plastikrand. Men hjemmelavet fløderand skal ikke på frost, den skal bare i køleskabet i et par timer, så den kan stivne.
5
fra 1 stemme
Samlet tid:
2
timer
timer
15
minutter
minutter
Sværhedsgrad:
Middel
Antal:
4-6 (1 liter)
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
5½
blade
husblas
▢
1
vaniljestang
▢
3½
dl
sødmælk
▢
4
spsk.
sukker
▢
3½
dl
piskefløde
Sådan gør du
Læg husblassen i blød i 5 minutters tid i så meget koldt vand, at det dækker.
Flæk vaniljestangen på langs – du behøver ikke skrabe kornene ud af den.
Kom mælk, vaniljestang og sukker i en kasserolle eller lille gryde, og bring det i kog.
Tag gryden af varmen, og kom husblassen med det vand, der lige hænger ved i, og lad den smelte i den varme mælk, mens du rører rundt.
Lad mælken afkøle, til den er ”lillefingervarm”.
Pisk imens fløde til en let og luftig flødeskum.
Tag vaniljestangen op af mælken, og vend fløden i.
Hæld blandingen i en randform, der kan rumme 1 liter.
Stil randen i køleskabet i mindst 2 timer, til den er stivnet.
Løsn fløderanden med en kniv hele vejen rundt langs formens kant.
Sæt bunden af formen i lidt varmt vand et kort øjeblik, og vend så fløderanden ud på et fad.