Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Gammeldags oksegrydesteg med øl
Denne måde at tilberede en grydesteg på kan bruges til både kalve- og oksekød og også til forskellige udskæringer.
5
fra
2
stemmer
Samlet tid:
3
timer
timer
10
minutter
minutter
Sværhedsgrad:
Middel
Servings:
4
personer
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
800
g
oksebov
▢
1
spsk.
brun farin
▢
1
løg
▢
40
g
smør
▢
1
lille bdt. rosmarin eller timian
▢
3
dl
oksebouillon
▢
½
l
mørk øl – f.eks. en mørk ale eller en porter
▢
2
laurbærblade
▢
Salt og peber
Sådan gør du
Fjern eventuelle sener, hinder og overflødigt fedt fra bovstegen.
Bland brun farin med et par teskefulde groft salt, og gnid stegen ind i det over det hele.
Krydr derefter med peber.
Pil løget, og hak det groft.
Brun smørret i en stegegryde, og brun okseboven på alle sider, så den får en god stegeskorpe.
Kom løget i, og lad det svitse med 1-2 minutter.
Tilsæt rosmarin eller timian og laurbærbladene, og hæld oksebouillon og øl i gryden.
Læg låg på, kog op, skru ned, og lad stege simre i tre timer.
Tag stegen op, og hold den varm, mens du laver sovsen.
Si stegeskyen, og kog den ind til omkring 3-4 dl.
Jævn sovsen med et par teskefulde majsstivelse rørt ud i lidt kold fløde.
Smag til med gastrik (se herunder) samt salt og peber.
Giv evt. sovsen et par dråber sovsekulør, hvis du synes den skal være mørkere.