Hvis du vil gøre det rigtig nemt, så køber du selvfølgelig bare en færdig kagecreme eller et pulver, som blandes op med mælk. Du kan også købe en færdig grød – nok ikke stikkelsbær med så mange andre typer – i stedet for at bruge kompot. Og når nu vi er ved det, så kan du også lige komme en dåse flødeskum i indkøbskurven. Nå okay. Nu skal jeg heller ikke pudse glorien for meget. Jeg bruger ikke hjemmelavede makroner – men du må gerne.
Derforuden skal du bruge 150 g makroner2½ dl piskefløde og evt. lidt lakridspulver
Sådan gør du
Kom stikkelsbær, vand og sukker i en gryde, bring det i kog, og lad det koge i 10-15 minutter under låg, til bærrene er blevet bløde.
Flæk imens vaniljestangen på langs, og skrab kornene ud.
Pisk majsstivelsen sammen med lidt af mælken – ca. ½ dl – til en jævning.
Kom resten af mælken, æggeblommer, sukker samt vaniljestang og -korn i en gryde, og bring det langsomt i kog, mens du pisker.
Kom jævningen i under omrøring, når blandingen er lige ved at koge.
Pisk videre, indtil kagecreme har den rigtige tykkelse – det kan tage lidt tid.
Tag gryden af varmen, og køl kagecremen helt ned – gerne i køleskabet.
Smag kompotten til.
Lad også kompotten køle helt ned.
Knus makroner groft.
Pisk fløden til let skum, og vend evt. lidt lakridspulver i den.
Saml triflien, når creme og kompot er kølet af.
Først lidt knuste makroner, så lidt creme, lidt kompot, lidt mere creme, lidt flere knuste makroner – rækkefølgen er valgfri og ikke så vigtig – og til sidst flødeskum.
Noter
Tip: Hvis du synes, kompotten er for tynd, kan du jævne den med lidt majsstivelse rørt ud i lidt vand.