Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Laksesalat opskrift med røget makrel
Denne laksesalat kan du roligt spise løs af. Der er masser af gode ting i. Jeg kunne næsten fristes til at sige den er sund, selvom den er syndig god i smagen.
Ingen anmeldelser
Ret:
Fisk, Forret, Salat
Samlet tid:
15
minutter
minutter
Sværhedsgrad:
Middel
Servings:
4
personer
Calories:
202
kcal
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
200
g
laksefilet
▢
1
lille bdt. dild
▢
½
røget makrel
▢
1
lille rødløg
▢
1
syrligt æble
▢
3
spsk.
skyr med top på
▢
¼
grapefrugt
▢
1
dusk purløg
ca. 1 spsk. når det er klippet/hakket
▢
Salt
Sådan gør du
Damp laksen i lidt vand tilsat lidt salt og et par kviste dild. Den skal have 5-6 minutter.
Lad den blive stående i vandet, til den er kølet helt af.
Fjern skind og ben på den halve røgede makrel.
Fjern også eventuelt skind fra laksen, og mos makrel og laks sammen med en gaffel.
Tilsæt skyr, så du får en fast, men cremet konsistens.
Pil rødløget, og skyl æblet.
Skær rødløg og æble i små tern, og hak dilden – gem evt. lidt til pynt.
Bland rødløg, æble, dild, klippet purløg samt revet skal af grapefrugt.
Vend blandingen i makrel- og laksemosen, og smag til med salt og peber.
Pynt evt. med dild og/eller et par ringe rødløg.
Næringsindhold pr. servering
Kalorier:
202
kcal
|
Kulhydrat:
11
g
|
Protein:
22
g
|
Fedt:
8
g
|
Mættet fedt:
2
g
|
Flerumættet fedtsyre:
2
g
|
Enkeltumættet fedtsyre:
3
g
|
Kolesterol:
54
mg
|
Natrium:
72
mg
|
Kalium:
586
mg
|
Fiber:
2
g
|
Sukker:
7
g
|
Vitamin C:
10
mg
|
Calcium:
33
mg
|
Jern:
1
mg