Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Lammekølle – opskrift
Der skal ikke mange ingredienser til at lave en god lammesteg af køllen. Et par gode fed hvidløg og tørret rosmarin – som tidligere nævnt – lidt smør og salt og peber, så har du grobunden for en lækker steg.
5
fra
2
stemmer
Ret:
Hovedret
Samlet tid:
2
timer
timer
10
minutter
minutter
Sværhedsgrad:
Middel
Servings:
4
personer
Calories:
276
kcal
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
2-3
fed
hvidløg
▢
1
lammekølle
ca. 1½ kg
▢
1
tsk.
tørret rosmarin
▢
½
tsk.
groft salt
▢
Friskkværnet peber
▢
50
g
smør
Sådan gør du
Tænd ovnen på 225° C.
Pil hvidløgsfeddene, og skær dem i tykke skiver.
Har køllen et godt fedtlag, så skær det i rudemønster med en skarp kniv.
Skær små snit rundt omkring i kødet, og stik hvidløgsskiverne ind i snittene.
Bland rosmarin og salt samt peber fra en to-tre-fire omgange på peberkværnen.
Gnid blandingen ind i kødet over det hele.
Læg køllen på en rist over en bradepande, og fordel smørret i klatter oven på kødet.
Brun stegen i ca. 20 minutter.
Skru ned til 175°, hæld lidt kogende vand i bradepanden, og lad køllen stege færdig i ca. 1 time og 20 minutter.
Tag stegen ud, og lad den hvile i 15-20 minutter, inden du skærer den i skiver.
Næringsindhold pr. servering
Kalorier:
276
kcal
|
Kulhydrat:
1
g
|
Protein:
33
g
|
Fedt:
15
g
|
Mættet fedt:
8
g
|
Kolesterol:
133
mg
|
Natrium:
259
mg
|
Kalium:
364
mg
|
Fiber:
1
g
|
Sukker:
1
g
|
Calcium:
20
mg
|
Jern:
3
mg