Ud over at det tager lidt tid at tilberede mangochutney – den passer nu sig selv det meste af tiden – så er det mest besværlige at skære stenen i mangoen ud. Og selvom jeg har set flere videoer om, hvilken metode der er den bedste, så synes jeg stadig, at det er bøvlet.
2 marmeladeglas
Rist peberkornene på en varm pande, og knus dem i en morter.
Bland den fintrevne citronskal i.
Pil løg og hvidløgsfed, og hak begge dele fint.
Skræl ingefæren, og hak den fint.
Skræl mangoen, skær stenen ud, og skær kødet i mindre stykker.
Kom vand og rørsukker i en gryde, tilsæt peber-citron-blandingen samt hvidløg, løg, ingefær mango, eddike, salt, gurkemeje og rosiner, og bland det hele godt sammen.
Bring det hele i kog, og lad det simre i 45 minutter.
Hæld chutneyen i skoldede – evt. atamonskyllede – glas med skruelåg, og luk straks.
Vend glassene, så de står på hovedet i 10 minutters tid.
Den færdige chutney kan spises, så snart den er kølet af.
Noter
Tip: Opskriften her kan også bruges med æbler, pærer, blommer, abrikoser, papaya eller andre typer frugt.