Smelt smørret på en pande af en passende størrelse.
Hæld det over i en lille kande eller lignende.
Bland alle de tørre ingredienser sammen.
Bland mælken og 2 spsk. af det smeltede smør, og tilsæt det lidt ad gangen under omrøring, til du får en jævn og klumpfri dej, og til det hele er rørt i.
Rør til sidst øllen i.
Hæld dej på panden, så det lige dækker bunden, når du drejer og vipper panden frem og tilbage, så dejen flyder ud og fylder hele pandens bund.
Bag pandekagen ca. 1-1½ minut – til den bliver stiv på oversiden og tager farve på undersiden.
Vend pandekagen, og steg den et minuts tid på den anden side.
Tag pandekagen af, læg den på et fad, og hold den evt. varm, hvis pandekagerne skal spises lune eller varme.
Kom en smule smeltet smør på panden, og fortsæt fra punkt 6, indtil al dejen er brugt.
Noter
Skal pandekagerne serveres varme, kan du med fordel lægge dem i et ovnfast fad, efterhånden som de bliver færdige. Dæk dem med stanniol, og sæt dem i en 75° C varm ovn – ikke varmluft.
Servér pandekagerne med friske bær og flødeskum, hjemmelavet is, eller fortsæt tilberedningen, og lav en omgang crepes Suzette.