Denne suppe er lavet på aspargessnitter på dåse og friske, grønne aspargeser, men du kan sagtens lave en aspargessuppe kun på aspargessnitter. Vi kan bare så godt lid de sprøde, friske, grønne aspargeser.
KødbollerKan også være mel- eller fiskeboller – men det er ikke absolut nødvendigt med boller i suppen
Salt og peber
Sådan gør du
Start med at sætte aspargessnitterne til afdrypning i en sigte over en skål – væden skal bruges i suppen, så du skal ikke kassere det.
Smelt margarinen – ikke brune, kun smelte.
Tilsæt melet under omrøring, til du har en ensartet masse.
Tilsæt væden fra aspargessnitterne – på nær 2 dl – lidt ad gangen, mens du rører rundt.
Tilsæt mælken lidt ad gangen, til du har en cremet bechamelsauce. Skal det gå hurtig-hurtigt, kan du købe en færdiglavet mælkesauce på brik, men det er lidt spild af penge.
Lad saucen koge op, og smag til med salt og evt. peber.
Blend aspargessnitterne i de sidste 2 dl væde, og kom dem i suppen.
Kog suppen op.
Bræk den nederste træede del af de grønne aspargeser, skær aspargeserne i passende stykker, og lad dem koge med i suppen i 2-3 minutter.
Tilsæt evt. kød-, mel- eller fiskeboller, og lad dem blive gennemvarme, uden at de koger.
Noter
Spis brød til. Det kan f.eks. være et hjemmebagt grydebrød. På billedet er det et ganske almindeligt dødt flute, der er blevet piftet lidt op med lidt salt på toppen. Det kan du gøre ved at gøre flutet vådt med lidt koldt vand og drysse det med lidt groft salt, inden du varmer det i ovnen.