Go Back
+ servings
Asparges med bacon

Grønne asparges med bacon

Det er såre simpelt, og det kan næsten ikke gå galt. Og du kan gøre dem klar i forvejen, og så lægge dem på grillen eller på en grill- eller stegepande, kort tid inden middagsgongongen lyder.
5 fra 2 stemmer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Samlet tid: 20 minutter
Sværhedsgrad: Nem
Antal: 4 personer
Kalorier: 129kcal

Ingredienser

  • 500 g grønne asparges (svarer til 1 bundt)
  • 100 g bacon i tynde skiver

Sådan gør du

  • Skyl aspargesene, og knæk den nederste træede del af, og kassér den.
  • Tag 1, 2 eller 3 aspargeser – afhængig af tykkelse – og sno et stykke bacon om. Ikke for tykt, for så bliver det ikke sprødt, fordel det hellere over et længere stykke af aspargesene.
  • Læg aspargesene på en kold pande, og skru helt op for varmen, til det begynder at syde. Steg aspargesene ved middel/høj varme på alle sider, til baconen er sprød og har taget farve. Eller læg dem på grillen, og grill dem på alle sider.

Næringsindhold pr. servering

Kalorier: 129kcal | Kulhydrat: 5g | Protein: 6g | Fedt: 10g | Mættet fedt: 3g | Kolesterol: 17mg | Natrium: 168mg | Kalium: 302mg | Fiber: 3g | Sukker: 2g | Vitamin C: 7mg | Calcium: 30mg | Jern: 3mg