Go Back
+ servings
havregrød

Havregrød opskrift

Jeg laver stadig havregrød på vand – jeg har fået det lavet på mælk, men jeg bryder mig ikke om det – men hvis du foretrækker mælk, så kan du blot udskift vand med mælk i nedenstående opskrift.
5 fra 3 stemmer
Udskriv Pin
Samlet tid: 4 minutter
Sværhedsgrad: Nem
Antal: 1 personer
Kalorier: 173kcal

Ingredienser

  • 1 dl havregryn pr. person
  • 2 dl mælk – pr. dl havregryn
  • 1 nip salt
  • ½ tsk sukker

Sådan gør du

  • Kom havregryn og mælk i en gryde af passende størrelse, og bring det i kog.
  • Smag til med salt og lidt sukker.
  • Rør jævnligt rundt i grøden, mens den kommer under kog (det skal ikke buldrekoge, for så brænder det på) og får den rette konsistens.

Næringsindhold pr. servering

Kalorier: 173kcal | Kulhydrat: 22g | Protein: 9g | Fedt: 5g | Mættet fedt: 3g | Kolesterol: 16mg | Natrium: 98mg | Kalium: 350mg | Fiber: 2g | Sukker: 11g | Calcium: 240mg | Jern: 1mg