Du kan stege din culottesteg i gryde, i grillen eller i ovnen. Sidstnævnte synes jeg, er det nemmeste. Det tager ingen tid at tænde for ovnen – i forhold til grillen – og den passer sig selv og skal ikke vendes – i forhold til i gryden. Dog bruner jeg den på stegepanden, før jeg kommer den i ovnen.
Dup stegen tør med køkkenpapir, og fjern eventuelle sener og hinder. Rids fedtlaget i ruder.
Varm en stegepande op – uden fedtstof – og læg culottestegen med fedtsiden nedad, og brun den ved kraftig varm i 3-4 minutter. Vend stegen, og brun den på den anden side i et par minutter.
Hæld vandet i en bradepande af passende størrelse. Læg en rist over, og læg stegen på risten med fedtsiden opad, drys med salt og peber.
Sæt bradepande og steg i en kold ovn, tænd på 100° C, steg i ca. 1½ time, og stik så et stegetermometer i stegen. Skal stegen være rosastegt, skal centrumstemperaturen være på 55-65° C, skal den være gennemstegt, skal den være 65-68° C. Er temperaturen ikke høj nok efter dit ønske, så steg videre i et kvarter.
Brug stegeskyen til sovsen, og lad culottestegen hvilke, mens du laver sovsen.