Go Back
+ servings
Jordbærgrød

Jordbærgrød opskrift

Der er kun én ting, der er bedre end jordbær med fløde, og det er hjemmelavet jordbærgrød med fløde – eller mælk. Og det får du opskriften på her.
5 fra 2 stemmer
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Samlet tid: 20 minutter
Sværhedsgrad: Nem
Antal: 4 personer
Kalorier: 101kcal

Ingredienser

  • 500 g modne jordbær
  • dl vand
  • 60 g sukker
  • 3 spsk. majsstivelse rørt ud i 2 spsk. koldt vand

Sådan gør du

  • Sky log nip jordbærrene.
  • Skær evt. de største over i halve.
  • Kom vand og bær i en gryde, og kog dem møre – det tager blot et par minutter, efter det er begyndt at koge.
  • Tilsæt sukker.
  • Jævn grøden med majsstivelse rørt ud i koldt vand, mens du rører rundt i grøden – grøden bliver en anelse tykkere i kold tilstand end i varm.
  • Kog et par minutter mere, og smag til.
  • Hæld grøden i en skål, og sæt den til afkøling.

Næringsindhold pr. servering

Kalorier: 101kcal | Kulhydrat: 25g | Protein: 1g | Fedt: 1g | Mættet fedt: 1g | Natrium: 3mg | Kalium: 191mg | Fiber: 3g | Sukker: 21g | Vitamin C: 74mg | Calcium: 20mg | Jern: 1mg