Go Back
+ servings
waldorfsalat

Gammeldags waldorfsalat opskrift med fløde

Men her får du min opskrift på waldorfsalat, som den smagte i min barndom til min families store fester – konfirmationer, runde og halvrunde fødselsdage og kobber-, sølv- og guldbryllupper – dog er mayonnaisen skiftet ud med en noget ”lettere” og lidt mere nymodens ingrediens, nemlig skyr – det kunne man vist ikke få herhjemme i min barndom.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin
Samlet tid: 40 minutter
Sværhedsgrad: Middel
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • dl piskefløde
  • 1 dl skyr
  • 2 tsk. sukker
  • 1-2 grønne æbler – svarende til ca. 175 g
  • 2 stilke bladselleri
  • 200 g grønne kernefri vindruer plus lidt til pynt
  • 30 g valnøddekerner plus lidt til pynt
  • Salt

Sådan gør du

  • Pisk fløden tyk, men ikke for stiv.
  • Bland fløde med skyr, sukker og et lille nip salt.
  • Skyl æblerne, og skær dem i tern, husk at fjerne hele kernehuset, det er ikke rart at tygge i. Kom æbleternene i dressingen efterhånden, som du skærer dem, så de ikke bliver brune – det gør dem ikke uspiselige, men mindre appetitlige at se på.
  • Skyl bladselleristilkene, og skær evt. bunden af, og kassér den. Gem bladene i toppen til pynt, hvis der er nogen. Skær bladselleristilkene i tynde, tynde skiver.
  • Skyl vindruerne, og halver dem.
  • Hak valnøddekernerne groft.
  • Vend bladselleri, vindruer og valnødder i dressingen, og sæt det hele i køleskabet i mindst ½ time.
  • Smag waldorfsalaten til, og hæld den over i en fin skål, pynt med halve valnødder, halve vindruer og blade af bladselleri – voila! klar til servering.