Go Back
+ servings
pandekager uden mælk

Pandekager uden mælk – opskrift

Pandekagerne herunder er ikke veganske og heller ikke laktosefri, medmindre du køber en laktosefri margarine.
5 fra 1 stemme
Samlet tid: 40 minutter
Sværhedsgrad: Nem
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 100 g margarine
  • 8 æg
  • 3 spsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. stødt kardemomme – kan udelades eller erstattes af 1 tsk. vaniljesukker
  • 300 g hvedemel
  • 7 dl vand
  • 1 dl øl

Sådan gør du

  • Smelt margarine på din pandekagepande, den må endelig ikke brune.
  • Pisk imens æggene godt sammen, til de er skummende og luftige.
  • Bland sukker, salt og evt. kardemomme eller vaniljesukker i melet, og tilsæt det sammen med vand og øl.
  • Tilsæt til sidst den smeltede let afkølede margarine, og pisk det sammen til en ensartet dej.
  • Sæt skålen tildækket i køleskabet i et kvarters tid – så kan du rydde op i køkkenet imens.
  • Steg pandekagerne på pandekagepanden uden tilsætning af mere fedtstof, til de er gyldne på begge sider.