Go Back
+ servings
krydderkage

Krydderkage opskrift

Opskriften her stammer fra min farmor, og jeg synes faktisk, det er en lidt mærkelig fremgangsmåde, fordi man først rører mælken i til sidst, hvor dejen ellers har taget en fast form, men det virker. Jeg bruger røremaskine, det gør min farmor ikke, hun bruger elpisker.
5 fra 1 stemme
Samlet tid: 1 time 10 minutter
Sværhedsgrad: Middel
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 75 g mørk muscovadorørsukker – undskyld farmor min farmor bruger brun farin
  • 100 g sukker
  • 175 g blødt smør
  • 1 æg
  • 250 g mel
  • 1 tsk. natron
  • 2 tsk. stødt kanel
  • 1 tsk. stødt nellike
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 1 tsk. allehånde
  • dl mælk
  • 2 håndfulde rosiner – jeg bruger jumborosiner

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 175° C.
  • Rør muscovadorørsukker, sukker og smør sammen.
  • Tilsæt ægget, og rør igen.
  • Bland natron og alle krydderierne i melet, og tilsæt det.
  • Rør grundigt.
  • Tilsæt mælken, og pisk, pisk, pisk, til dejen er ensartet.
  • Rør rosinerne i.
  • Hæld dejen over i en brød- eller sandkageform af passende størrelse – den hæver en del. Smør formen med lidt smør eller for den med bagepapir, hvis du ikke som jeg bruger en silikoneform.
  • Bag kagen i ca. 1 time, til dejen ikke længere hænger ved, når du stikker en strikkepind eller lignende ned midt i kagen.
  • Lad kagen køle lidt af i formen, hvorefter du vender den ud på en rist med bagepapir. Vend den om, så toppen vender opad – kagen kan godt tage form af risten, hvilket ikke ser så pænt ud på toppen.
  • Skær først kagen, når den er helt kold. Den er meget blød, og går nemt i stykker, hvis du skærer den, inden den er kølet helt af.
  • Skær kagen i tykke skiver, og halvér dem.