Det er svært at sige, hvilken slags syltet ingefær, der er bedst, for de smager så forskelligt. Jeg ville ikke bryde mig om den sødsyltet ingefær til sushi, men jeg ville heller ikke bryde mig om sushi ginger i mine kager.Den første opskrift du får er den klassiske syltet ingefær a la sushi ginger. Du kan scrolle lidt længere ned for at få opskriften på sødsyltet ingefær til kager.Uanset hvor lidt – næsten – ingefær du har til overs, kan du sylte det til sushi ginger. Så her får du opskriften på sushi ginger, som også er det, du kan se på billedet.
Skræl ingefæren, og skær den i papirstynde skiver – jeg bruger tyndskrælleren, det synes jeg, er det nemmeste – og kom den i et skoldet, evt. atamonskyllet glas.
Kog vandet, hæld det over ingefærskiverne, og lad dem trække, til de er afkølet en smule.
Tilsæt risvineddike og sukker, og bland det godt. Lagen skal dække ingefæren helt.
Sæt låg på glasset, og lad ingefæren trække i 2-3 dage, før den serveres til sushi eller lignende.