Men her er det bløde løg, det handler om. De lækreste saftige, bløde løg. Og det er ikke spor svært. Det tager lidt tid, men de passer stort set sig selv uden den store opmærksomhed. Så imens kan du jo tilberede resten af maden.
Pil alle løgene, og skær dem i skiver – ca. 6-8 mm i tykkelsen.
Kom alle løgringene på en stor slip let-pande – de må gerne ligge i lag, for de svinder efterhånden – og lad dem stege ved middel varme i ca. 15-20 minutter, til de begynder at få lidt farve i kanten – rør i dem engang imellem.
Tilsæt smørret, og lad det smelte.
Lad det stå og snurre i 5 minutters tid mere.
Hæld honningen ud over, vend rundt, og lad løgene karamellisere i et par minutter.
Smag evt. til med salt.
Noter
Tip I: Har du ikke en slip let-pande, så fortvivl ikke. Kom lidt smagsneutral olie på panden, og steg i det, inden du kommer smørret på.Tip II: Hvis du skal lave rigtig mange bløde løg, og du ikke har en stegepande, der er stor nok, kan du bruge ovnen. Bland løgringene med lidt olie i en bradepande, og sæt dem i ovnen ved ca. 180° C, til de begynder at tage farve – rør i dem indimellem. Gør som forklaret ovenfor med smør og honning.