Her får du så en variant af min opskrift på bruschetta, så kan du selv lave alle de varianter du vil – brød, olie og hvidløg er grundingredienserne i en god bruschetta. Her er min version af en lækker bruschetta med oliventapenade og mascarpone ost.
Godt brød – f.eks. ciabattabrød – det behøver ikke være frisk, faktisk tværtimod det må gerne være lidt tørt
Hvidløgsolie – en god én af slagsen
ekstra fed hvidløg
1god spsk. mascarpone pr. brødskive
1-2tsk.oliventapenade pr. brødskive
Lidt groft salt
Bruschetta
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200° C.
Skær brødet i skiver.
Kom et par skvæt olie på hver skive.
Vil du have ekstra smag, så gnid et overskåret hvidløgsfed hen over brødet nogle gange.
Sæt brødskiverne i ovnen til de er sprøde. Skorpen skal være knasende mens krummen gerne stadig må være lidt svampet.
Kom mascarpone og oliventapenade på brødene mens de endnu er varme så det kan smelte ned i.
Drys med lidt salt.
Servér brødene med det samme. Du kan eventuelt kombinere det med andre spanske retter. Det kunne være som en ret i en tapas menu eller som forret til en god omgang paella eller som min favorit: Tilbehør til den kolde spanske suppe Gazpacho.
Noter
Andre forslag til bruschetta tilbehør
En anden lækker og klassisk måde at lave bruschetta på, er at hakke tomater, basilikum, hvidløg og tilføje oliven olie og salt. Så komme olien på det ristet brød og tomatblandeingen på også. Det giver bruschettaen en lækker pizza smag.Velbekomme!Læs også vores lækre opskrift på broccolitærte