Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Vikingegryde opskrift
Så ingen mørbrad i denne opskrift. Vikingegryden er en rigtig herreret, men bestemt også anbefalelsesværdig til kvinder, hvis du ikke er fedtforskrækket.
3.67
fra
3
stemmer
Samlet tid:
55
minutter
minutter
Sværhedsgrad:
Middel
Servings:
4
personer
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
2
løg
▢
2
fed
hvidløg
▢
250
g
brune champignoner
▢
100
g
bacon – helt stykke
▢
15
g
smør
▢
500
g
svinekød i tern
▢
1
spsk.
paprika
▢
2
spsk.
mel
▢
Vand eller bouillon
▢
1
ds. tomatpasta – 140 g
▢
300
g
cocktailpølser – af de gode
▢
½
liter
piskefløde
▢
Salt og peber
Sådan gør du
Pil løg og hvidløg.
Skær løget i store tern, og hak hvidløgsfeddene.
Rens champignonerne, og skær dem i halve, hvis de er meget store, ellers lad dem være hele.
Skær sværen af baconen, og skær baconen i tern.
Kom det i en stor gryde – gerne en støbejernsgryde – sæt varmen på middel til høj, og svits baconen til den er sprød og brun.
Tag baconen op af gryden, og kom smørret i – du skal ikke fjerne baconfedtet.
Brun kødternene på alle sider i fedtstoffet.
Tilsæt løg, hvidløg og champignoner, og lad det hele blive svitset godt af.
Tilsæt paprika, rør rundt, tilsæt mel, og rør rundt.
Tilsæt vand eller bouillon, så det lige dækker.
Lad det hele simre i 15-20 minutter.
Tilsæt tomatpasta, cocktailpølser og fløde.
Lad det igen simre i 15-20 minutter, til sovsen begynder at blive lækker tyk.
Smag til med salt og peber.