Scrambled eggs er den engelske variant af røræg. Det er sjældent, at æg alene gør det, når der i dag serveres scrambled eggs. Som det mindste er der også salt i. Men mon ikke de fleste kommer mere i end det? Her får du en helt grundlæggende opskrift på scrambled eggs.
Pisk æg og mælk sammen, og krydr med salt og peber.
Varm smørret på en pande, så det lige smelter – det skal ikke brune.
Hæld æggemassen i, og lad den stivne en smule, inden du skubber forsigtigt rundt i den med en palet.
Tag panden af varmen, når al æggemassen er stivnet, og lad den stå et øjeblik og blive fast.
Noter
Røræg kan tilsættes alle mulige krydderurter. På billedet har jeg drysset med purløg, men jeg kunne også sagtens have fundet på, at putte det i inden stegning. Du kan også tilsætte revet ost.Pølserne er heller ikke obligatoriske. Æggene kan spises som de er eller med champignoner, bacon, små tomater, laks, ristet avokado … you name it! I bund og grund betragter jeg scrambled eggs, som et obligatorisk tilbehør til enhver brunch, mens det ofte er hovedingrediensen i en mindre morgenmadsret.