Jo større en omelet er, jo sværere er den at håndtere. Sædvanligvis laver man ikke omeletter på mere end 5-6 æg. Jeg laver altid portionsomeletter – 2 æg pr. stk. Og skal der laves mere end én – hvilket der ofte skal – sættes de i ovnen og holdes varme ved ca. 80-100° C.
Selvom du skal lave mange, er det ikke noget, der tager lang tid. Det afhænger selvfølgelig af fyldet – skal der snittes og hakkes, skal det ristes eller koges. Men alt fyldet laver du jo samtidig. Det er kun omeletterne, der bliver tilberedt hver for sig.
fyld – hvad du kan lide eller hvad du har af rester i køleskabet og grøntsagskurven. Det kan være ristede, kogte eller rå ingredienser. Det er kun fantasien, der sætter grænser
1tsk.smør- eller stegemargarine
Salt og peber samt evt. andre krydderier – karry, paprika, løgpulver, hvidløgssalt – eller krydderurter – purløg, timian, oregano, tørrede krydderurter
Sådan gør du
Pisk æg og fløde sammen.
Tilsæt revet ost, salt, peber og evt. andre krydderier og krydderurter, og bland det hele godt.
Smelt smørret på en lille stegepande, skru ned til medium varme, og hæld æggemassen på.
Skub lidt i massen med en paletkniv, indtil omeletten begynder at stivne.
Når omeletten er svampet lægger du fyldet på halvdelen af omeletten, og lader det varme med.
Luk den anden halvdel ind over fyldet, læg den over på en tallerken, og sæt evt. omeletten i ovnen, og begynd på næste omelet.