Jeg synes nu, at selvom mine madpandekager er smagsneutrale, så slår de ikke de færdigkøbte madpandekagerne i kedelig smag. Jeg ved ikke, hvad de gør ved de stakkels madpandekager, men de har en kedelig konsistens og en kedelig smag. Mine hjemmelavede madpandekager er heller ikke så tykke, som dem du køber.
130-150gmel – du kan bruge hvedemel grahamsmel, fuldkornsmel eller lignende, eller du kan bruge en blanding af to eller flere slags mel
Salt og peber
Smør eller stegemargarine til stegning/bagning
Sådan gør du
Pisk æg, mælk, salt og peber sammen.
Tilsæt melet lidt ad gangen, mens du pisker, til dejen har den rette konsistens. Pisk til dejen er klumpfri – det er nemmest med en elpisker.
Lad dejen hvile køligt ½ times tid.
Smelt en passende mængde smør eller stegemargarine i pandekagepanden – eller en anden egnet pande – og hæld det over i en lille skål eller lignende.
Hæld nu så meget dej på panden, at du kan få det til at dække hele pandens bund ved vippe panden og dreje den lidt rundt og frem og tilbage. Det er ikke nødvendig at komme fedtstof på første gang, da der er nok på, fra da du smeltede smørret/margarinen.
Vend pandekagen, når den er blevet fast og har fået en gylden farve.
Tag pandekagen af panden, og læg evt. et stykke stanniol over, hvis den skal holdes varm.
Kom lidt af det smeltede smør på panden.
Gentag punkt 5., 6. og 7 – kom fedtstof på mellem hver pandekage.