Flæskesteg på Grill (Weber kulgrill eller anden kulgrill)
Du kan bruge en hvilken som helst (større) grill til at grille flæskesteg i. Både flæskesteg på gasgrill, elgrill og kulgrill er muligt. Her laver vi den på kulgrillen på indirekte varme.
Rids stegen som ovenfor forklaret. Du skal bruge en god, skarp kniv.
Gnid evt. fint salt mellem sværene, så godt som muligt 2-4 timer før stegningen. Det trækker væske ud, og hjælper med til at få sværene til at åbne sig.
Lav en to- eller trezoners optænding i din grill med god plads til området med indirekte varme.
Læg stegen på grillen med sværen nedad i 5 til 10 minutter.
Vend stegen, og gnid groft salt mellem sværene, og sæt laurbærblade og nelliker jævnt fordelt ned mellem sværene.
Grill flæskestegen med sværen opad i ca. 30-35 minutter, eller til stegen har en kernetemperatur på 65° C.
Lad stegen hvile i et kvarters tid, før du skærer den ud.