Her får du i hvert fald opskriften på en champignon…sovs, der er opbagt.
Er du ligesom os bidt af saucer, så tag et kig her på saucehylden hos Saxo her.
4dlbouillon– eller siet marinade/stegesky fra kødet + så meget bouillon at der bliver 4 dl i alt
1dlfløde
½grøntsagsbouillonterning
Salt og peber
Sådan gør du
Rens champignonerne grundigt, og skær dem i skiver.
Smelt margarinen i en gryde, uden at det bruner.
Tilsæt citronsaft og hvidvin, og damp champignonskiverne heri i et par minutter.
Tag champignonerne op, og kom mel i, og rør kraftigt, til du har en samlet masse. Du behøver ikke nødvendigvis at tage champignonerne op inden, men det er nemmere at røre kraftigt rundt, og du ødelægger heller ikke champignonerne, ligesom de heller ikke sætter sig fast i piskeriset, når nu du skal til at piske.
Tilsæt væde – bouillon og fløde – lidt ad gangen, imens du pisker, så sovsen ikke klumper. Har du ingen marinade/stegesky, så husk også at tilsætte den halve bouillonterning.
Bliv ved med at tilsætte væde, til sovsen har den rigtige tykkelse.
Smag til med salt og peber og evt. mere citron.
Hæld champignonerne tilbage i sovsen, kog op, og smag til igen.