Det er ikke særlig svært at lave bagt kartoffelmos. Egentlig kan du lave kartoffelmosen som du plejer og bage den i ovnen efterfølgende, men jeg synes altså at den bliver mere lækker og luftig hvis man kommer æg i.
I princippet kan du også komme alle mulige krydderier og krydderurter i eller bacon eller hakkede nødder måske. Men her vælger vi den ”rene” vare.
Kog kartoflerne møre – ca. 20 minutter – afhængig af hvor småt du har skåret dem ud, selvfølgelig.
Hæld vandet fra, og sæt gryden tilbage på det slukkede blus – eller på laveste blus – og damp kartoflerne helt tørre.
Tænd nu ovnen på 225° C – ikke varmluft.
Mos kartoflerne, og pisk smør og fløde i.
Smag til med salt og peber.
Del æggene, hæld hviden i en skål, og tilsæt blommerne én ad gangen til mosen. Pisk godt før næste æggeblomme tilsættes.
Pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt i kartoffelmosen.
Smør et ovnfast fad med lidt smør – ikke for meget mosen skal ikke ud at svømme.
Fordel det meste af kartoffelmosen i fadet, men gem lidt som du kan sætte i toppe ovenpå. Det er selvfølgelig ikke nødvendigt for smagens skyld, men det ser flot ud. Har du ikke en sprøjte du kan lave toppe med, så bare fordel al mosen i fadet.
Sæt fadet i ovnen til kartoffelmosen er gylden og sprød i kanten – ca. 25 minutter.