Så nemt er det. Okay, måske er det bedre, hvis du også lige får de nøjagtige mål. Noter at denne opskrift på Tiramisu er til 6 personer og ikke som normalt ved vores andre normale opskrifter til 4 personer.
500gmascarpone – mascarpone kan du lave selvhvis du starter i god tid … sådan et par dage før
1pakke savoiardi eller ladyfingersom du vil (200 g/24 stk.)
2-3spsk.kakaopulver
Sådan gør du
Start med at lave kaffen, så den kan køle af.
Bland mandellikøren i.
Slå æggene ud – hvider for sig og blommer for sig.
Rør æggeblommer, sukker og vaniljekorn til en let og luftig masse. Rør, rør, rør. Det tager sin tid.
Rør mascarpone i, så den er godt inkorporeret.
Pisk æggehviderne stive, og vend dem nænsomt i æggeblomme-mascarpone-massen.
Tag en aflang form – jeg bruger min rugbrødsform – den skal passe så godt som muligt til, hvad et lag ladyfingers fylder – altså 12 ladyfingers.
For formen med husholdningsfilm, hvis du vil kunne tage din tiramisu op af formen, når den er færdig.
Læg et lag ladyfingers i bunden af formen. De skal dække helt. Knæk dem evt. i mindre stykker. Pensl dem nu med kaffeblandingen – evt. kan du dyppe ladyfingers kortvarigt i kaffen i stedet for at pensle, men pas på, de ikke bliver for våde og bløde.
Læg et lag creme – ½ af portionen – oven på.
Læg et nyt lag ladyfingers, pensl med kaffeblandingen eller dyp, og læg resten af cremen oven på.