Du kan bruge alt muligt til fyld i din roulade. Rå bær, der er rørt med sukker – hindbær, tyttebær, solbær, brombær eller ribs for eksempel – is i tynde skiver – den udgave skal serveres med det samme – nougatcreme, flødeskum med bær, chokoladecreme … der er rigtig mange muligheder. Her har jeg valgt et klassisk skandinavisk fyld – syltetøj/marmelade.
Pisk æg og sukker hvidt og skummende med elpisker – det tager ca. 10 minutters tid, og det er vigtigt. Jo mere luft du får pisket ind i dine æg, jo mere luftig bliver din sukkerbrødsdej, og jo større chance er der for, at den lykkes.
Bland hvedemel, kartoffelmel og bagepulver, sigt det ned i æggemassen, og vend det forsigtigt rundt i æggemassen, til det er jævnt og ensartet – ikke piske, så slår du luften ud af æggene.
Fordel dejen stille og roligt på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag den i ca. 8 minutter, til den er gylden og har faste kanter. Midt på skal den være fjedrende, når du trykker på den.
Drys et nyt stykke bagepapir med lidt sukker, og vend rouladebunden ud på det.
Lad bunden køle en anelse af, og træk derefter papiret af – altså det bagepapir, den er blevet bagt på.
Smør hindbærmarmeladen ud på rouladen, og rul den forsigtigt sammen ved hjælp af bagepapiret, mens den stadig er lun.