Hvis du skal have fransk nougat i slikskålen lørdag aften, så gå i gang fredag, så er du sikker på, at den er kølet af. For den skal nemlig ikke i køleskabet, så bliver den alt for hård.
Kom kogende vand over mandlerne, og lad dem stå lidt, til de er til at smutte.
Varm ovnen op til 150° C, mens du smutter mandlerne.
Rist mandler og pistacienødder i den forvarmede ovn i ca. 5 minutter.
Bring sukker, vand og glukose i kog i en kasserolle.
Hæld koldt vand i en skål, dyp en pensel i vandet, og ”mal” kasserollens sider ned 5-6 gange, mens sukkerlagen koger. Det er vigtigt, da sukkeret ellers vil krystallisere.
Kog til lagen er 140° C – brug et sukker-/bolsjetermometer.
Tilsæt honning, og kog videre, indtil karamellen er præcis 148° C.
Kom imens æggehviden i røremaskinen, og rør den til en let marengs.
Bland den varme sukkerlage i æggehviden lidt ad gangen, mens du stadig pisker. Pisk til massen er kølet lidt ned, så du kan røre ved den med de bare hænder.
Hæld massen ud på en bagemåtte, og ælt de ristede mandler og pistacienødder ind i den.
Beklæd en firkantet beholder, f.eks. 9 x 18 cm, og kom massen op i den.