(Længere nede kan du finde en helt traditionel opskrift med æg og mælk)Den opskrift du får her er en helt og aldeles enkel opskrift på gammeldags frikadeller uden æg – for det er nemlig slet ikke nødvendigt at tilsætte æg. Det eneste ægget gør – ud over at tilføre kalorier – er at holde farsen sammen. Derfor er det en god idé at putte æg i hvis du skal bruge frikadellerne til pålæg hvor de jo skal kunne skæres ud i pæne skiver. Det er i øvrigt også en opskrift på frikadeller uden mælk.
Vand – til farsen har den rette konsistens hvilket er ca. 1-1½ dl
Salt og peber
Smør/margarine til stegning – hvis du ikke laver dem i ovnen
evt salvie eller anden krydderurt
Sådan gør du
Kom det hakkede kød i en skål.
Skær løget i små tern, og kom dem ned til kødet.
Tilsæt mel, vand, salt og peber og rør med ske eller el-pisker til farsen har en god fast og sammenhængende konsistens. Kong Hans tippet: Tilsæt snittet frisk salvie eller en anden krydderurt du kunne tænke dig at bruge.
Lad smørret brune af på en stege pande.
Form farsen til frikadeller med en ske i en størrelse som du synes, er passende, og læg dem i det brunede smør.
Steg frikadellerne i 5-6 minutter på hver side ved jævn varme til de er gennemstegte. Vend gerne et par gange undervejs.