Det er godt, at broccolien er så sund, for så kan jeg bedre tillade mig at fylde denne broccolisalat med den måske knap så sunde (men ret velsmagende) bacon.
2spsk.pinjekerner – andre kernersom solsikkekerner eller lignende, kan også sagtens anvendes
Salt og peber
Sådan gør du
Del broccolien i meget små buketter, og skyl dem. Du skal ikke bruge stokken i salaten, den er for grov. Men du kan jo gemme den til en dag, hvor du skal lave suppe, sovs eller lignende.
Hæld kogende vand ud over broccolibuketterne, hæld det fra igen, og hæld koldt vand over dem. Det tager den ”tørre” fornemmelse, broccoli godt kan have, men bevarer dem stadig sprøde og lækre.
Lad broccolibuketterne dryppe af i et dørslag, eller læg dem på et stykke køkkenrullepapir eller et rent viskestykke, til de er tørre.
Kom imens baconternene på en tør, kold pande.
Skru op for varmen – til mediumhøj varme – og lad baconternene stege i eget fedt, til de er sprøde og gyldne.
Læg baconternene på et stykke køkkenrullepapir, så det kan suge overskydende fedt.
Bland græsk yoghurt, balsamicoeddike og flydende honning til en dressing, og smag til med salt og peber.
Skyl chilipeberen, og halver den.
Fjern stok, kerner og skillevægge, og skær chilipeberen i små halve skiver.
Bland broccoli, rosiner, chilipeber, bacontern – gem evt. lidt til pynt – og pinjekerner i dressingen inden servering.