Skal vi så komme til det. Som nævnt ligner den pesto, men der er stor forskel på smagen, selvom hovedingredienserne – basilikum og olie – findes i dem begge. Salsa verde kan tilberedes med andre ingredienser end dem, jeg bruger – som altid med italiensk mad er der en opskrift for hver italienske mama.
5ansjoser i olie – og de skal IKKE udelades. Jeg hader ansjosermen de smager skønt i salsa verde. Du kan ikke smage, der er fisk i, men de giver salt og fedme til saucen
1-2fedhvidløg – afhængig af størrelseog hvor stærkt du kan lide det
Hak nu ansjoser, hvidløg, persille, basilikum og kapers meget fint – du kan godt bruge en foodprocessor eller minihakker, men oftest bliver grøntsagerne nærmest mast og revet i stykker i en minihakker. Det sker ikke, når du bruger en skarp kniv, og derved bliver grøntsagerne mindre seje i det færdige produkt.
Bland sennep og eddike i de hakkede ingredienser.
Rør til sidst olien i lidt ad gangen, til du har en salsa verde, der har konsistens som en meget tyk sauce.