Churros laves af en vandbakkelsesdej, som bliver stegt/kogt i varm olie. (Du kan se mere om vandbakkelser her.) Derefter drysses de med flormelis og/eller kanelsukker, eller de kan dryppes med smørbart chokoladepålæg.
Bland vand, smør, sukker, vaniljesukker, kanel og salt i en lille gryde, og bring det i kog.
Tag gryden af varmen, og tilsæt melet under omrøring – evt. i røremaskinen.
Rør, til dejen er smidig og glat.
Tilsæt æg, og rør grundigt.
Hæld olie i en tykbundet gryde, og varm det op til det er 180° C. Brug et termometer, eller prøv at komme en lille klat dej i olien. Når den syder og bobler omkring dejen, er den varm nok. Pas på den ikke bliver for varm, for så bliver dine churros for mørke, inden de er færdige.
Hæld dejen i en sprøjtepose med stjernetyl.
Sprøjt 10 cm lange dejstrimler ned i den varme olie – brug en kniv eller saks til at skære/klippe dejen med.
Lad dem koge i olien i et par minutter, vend dem, og kog dem færdige på den anden side. På den måde får de en ensartet farve over det hele.
Tag dem op med en hulske, og læg dem på fedtsugende papir – f.eks. køkkenrulle. Drys med flormelis og kanelsukker eller begge dele, eller dryp med chokolade, og nyd de sprøde churros lune.