1rulle Oreo-kiks med double creme – du kan godt bruge den originalemen med double creme, bliver kagen double mums
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180° C varmluft.
Kom smør og chokolade i en kasserolle eller lille gryde, og smelt det ved medium varme.
Pisk imens æg og farin sammen. Jeg bruger håndpiskeren, men du kan også gøre det med et piskeris eller smide det i røremaskinen – dog skal du være opmærksom på, at det ikke fylder meget, så hvis dit piskeris til røremaskinen ikke går særlig tæt på bunden, kan det ikke nå ned og røre det sammen.
Bland det smeltede smør og chokolade i.
Bland mel og salt, og bland det i.
Knus kiksene groft – det kan du gøre ved at komme dem i en plastikpose beregnet til fødevarer og så give dem en tur med kagerullen eller kødhammeren. Jeg foretrækker at bruge en skarp kniv, for jeg synes, der går alt for meget double creme til spilde på plastikposens sider.
Vend halvdelen af de knuste kiks i dejen.
Hæld dejen i en form beklædt med bagepapir eller smurt med smør. Jeg bruger en springform på omkring 22-24 cm i diameter, for jeg synes, at en Oreo-kage skal være lige så rund som en Oreo-kiks. Men selvfølgelig kan du også bruge en firkantet form.
Fordel resten af de knuste Oreo-kiks oven på kagen.
Sæt kagen i ovnen i 30 minutter. Tjek med en kødnål eller lignende, om den er gennembagt. Hvis der ikke hænger dej ved, er kagen færdig, og ellers skal den have lidt til. Det kommer an på formens dybde.
Tag kagen ud af ovnen, og lade den køle af, inden du kommer glasur og pynt på.