Herhjemme er vi ret vilde med Oreo-kage. Og hvorfor ikke, der er jo Oreo-kiks i, og vi er også ret vilde med Oreo-kiks. Faktisk er vi så vilde med Oreo-kiks, at jeg altid køber to-tre ruller, når jeg har planlagt at lave Oreo-kage. For af erfaring ved jeg, at kiksene kan være pist væk, inden de når at komme i den kage, som du får opskriften på herunder.
Oreo-kagen her er en chokoladekage med groft knuste Oreo-kiks. Det giver den en blød konsistens, men med frækt knasende kiksestykker i, og på toppen har den fået en lækker kakaoglasur. Du kan også i stedet lave en cheesecake med Oreo-kiks.
Opskrift på oreo-kage
Oreo-kage – opskrift
Ingredienser
- 200 g mørk chokolade – gerne din favorit for kagen bliver ikke bedre, end chokoladen er
- 150 g smør
- 4 æg
- 175 g brun farin
- 50 g hvedemel
- 1 tsk. salt
- 1 rulle Oreo-kiks med double creme – du kan godt bruge den originale men med double creme, bliver kagen double mums
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180° C varmluft.
- Kom smør og chokolade i en kasserolle eller lille gryde, og smelt det ved medium varme.
- Pisk imens æg og farin sammen. Jeg bruger håndpiskeren, men du kan også gøre det med et piskeris eller smide det i røremaskinen – dog skal du være opmærksom på, at det ikke fylder meget, så hvis dit piskeris til røremaskinen ikke går særlig tæt på bunden, kan det ikke nå ned og røre det sammen.
- Bland det smeltede smør og chokolade i.
- Bland mel og salt, og bland det i.
- Knus kiksene groft – det kan du gøre ved at komme dem i en plastikpose beregnet til fødevarer og så give dem en tur med kagerullen eller kødhammeren. Jeg foretrækker at bruge en skarp kniv, for jeg synes, der går alt for meget double creme til spilde på plastikposens sider.
- Vend halvdelen af de knuste kiks i dejen.
- Hæld dejen i en form beklædt med bagepapir eller smurt med smør. Jeg bruger en springform på omkring 22-24 cm i diameter, for jeg synes, at en Oreo-kage skal være lige så rund som en Oreo-kiks. Men selvfølgelig kan du også bruge en firkantet form.
- Fordel resten af de knuste Oreo-kiks oven på kagen.
- Sæt kagen i ovnen i 30 minutter. Tjek med en kødnål eller lignende, om den er gennembagt. Hvis der ikke hænger dej ved, er kagen færdig, og ellers skal den have lidt til. Det kommer an på formens dybde.
- Tag kagen ud af ovnen, og lade den køle af, inden du kommer glasur og pynt på.
Jeg har lavet en glasur af flormelis, kakaopulver og kogende vand. Men du kan sagtens bruge en ganache eller anden blød chokoladecreme. Pynt med frisk frugt eller bær og måske endnu flere groft knuste Oreo-kiks.
Velbekomme!
2 Responses
Hvorfor er der ikke bagepulver i?
Hej Gitte
Fordi det ikke er nødvendigt. Æggene får kagen til at hæve.
De bedste hilsener
Beate, HurtigMums