Det er vigtigt at dække flæskesværene til inde i ovnen. Flæskesvær ”popper” ligesom popcorn. Hvis ikke du dækker af, har du flæskesvær overalt i ovnen. Både i bunden, på varmelementet i toppen på ribberne i siderne af ovnen samt på bagvæggen. Og ikke nok med det, du har også fedtsprøjt over hele ovnen. Disse sprøjt bliver hurtigt hårde og sprøde, og så er de ikke sådan lige at vaske af.Som du måske har gættet, taler jeg af erfaring. Første gang jeg lavede flæskesvær selv, var der ingen, der havde fortalt mig, at de skulle dækkes af, eller at det blev sådan et svineri. Det gav virkelig meget rengøring og besvær bagefter. Så ind med den ekstra plade, den er trods alt nemmere at vaske af.
Skær sværen i strimler på ca. 1½-2 cm bredde, eller skær over i rillerne, hvis sværen er ridset. Er den meget tyndt ridset, så lad der være to svær i hver flæskesvær. Er sværen frossen, venter du med dette punkt, til efter du har kogt sværen.
Læg sværene i så meget vand, at det dækker.
Tilsæt peberkorn, laurbærblade og groft salt.
Bring det i kog, og lad det simre i 25 minutter.
Hæld vandet fra, og dup sværene tørre i et rent viskestykke eller lignende.
Gnid de tørre svær godt ind i fint salt, og bred dem ud i en bradepande beklædt med bagepapir.
Sæt bradepanden i en kold ovn, sæt en bageplade eller bradepande lige over med bunden i vejret, så der bliver et ”rum” til sværene.
Tænd ovnen på 225° C over- og undervarme, og steg/bag dem i ca. 40 minutter, til de er sprøde.
Er der meget fedt, der smelter af, bør det hældes af undervejs.